Qui som

Benvinguts a VEROL

D’ON VENIM?

L’any 1993 els de Cal Puet, com ens diuen a casa, vam arrencar els ametllers, garrofers i vam deixar les oliveres centenàries que envoltaven la vinya. Després, amb molta estima i il·lusió vam plantar les oliveres que avui ens donen les olives i l’oli Verol.
Les nostres oliveres estan situades a Llorenç del Penedès, comarca del Baix Penedès, província de Tarragona i formen part de la Denominació d’Origen Protegida Siurana que és d’una qualitat indiscutible. Des de dalt de l’olivera, al sud, podem veure brillar el mar Mediterrani. Al nord, escoltem com bufa el mestral dalt la Serra del Montmell. És a finals d’octubre, quan l’oliva ja verola i el cel rogenc dóna l’última llum de la tarda quan ens preparem per recollir els fruits de la feina de tot l’any.

 

Després de les olives a l’obrador vam començar amb els productes d’aprofitament dels recursos naturals del territori, que és actualment el nostre gran repte i passió.

L’OBRADOR ECOLÒGIC

És el lloc on transformem i donem forma als fruits i plantes que ens regalen la terra i la natura, per convertir-los en un producte de qualitat i molt especial. Ho fem amb respecte i de manera sostenible. Les melmelades salvatges i les gelosies estan elaborades amb fruits provinents de recol·lecció silvestre ecològica i de forma manual. Són els fruits que trobem a les vores de les vinyes més altes del Penedès i Alt Camp, a la Serra del Montmell.

 

L’obrador té certificat ecològic pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) amb número d’operador CT 0005338 E.

L’ELABORADOR

Sóc en Josep Guasch Marlès, de Llorenç del Penedès, enamorat de la natura i dels seus fruits. Sempre he intentat que les meves feines d’alguna manera o altra tinguessin relació amb el fet d’estar-hi en contacte, és per això que em vaig formar a l’escola de Mitjans Audiovisuals EMAV per realitzar documentals de natura amb la intenció de donar a conèixer la fauna i flora del nostre entorn. Amb aquest objectiu vaig crear l’associació EDN (Estudi Divulgació Natura).

 

El fet que a casa tinguin oliveres juntament amb la meva motivació per la natura fa que el 2015 creem la marca Verol de productes silvestres i ecològics.