Infusions gelificades

 Gelosies, el nou concepte de prendre infusions

 

Una manera de prendre-les que et sorprendrà. Clica i descobreix com les elaborem!

Gelosia de Farigola ecològica

Alimenta, desinfectai treu el cop De la farigola (Thymus vulgaris) se n’aprofita la planta florida. Es cull ben entrat el matí de la primera lluna de primavera, que coincideix amb la setmana de Pasqua. S’ha de collir amb estisores, sense fer malbé la planta, just quan les flors estan a punt d’obrir-se.

Gelosia de Romaní ecològica

Romaní, marxeta de bon matí. Del romaní (Rosmarinus officinale) se n’aprofiten fulles i flors. Es pot collir durant tot l’any, tant si té flor com si no. Anomenat el “ginseng mediterrani”, ha estat considerat afrodisíac, antihipotensor, estimulant, antiespasmòdic, sudorífic,  antiinflamatori…

Gelosia de Sempreviva ecològica

L’antihistamínic natural De la sempreviva o flor de Sant Joan (Helicrysum stoechas) se n’aprofita la planta florida. Se l’ha considerat digestiva, antiinflamatòria, diürètica, antifúngica, colerètica, aperitiva, vermífuga, emmenagoga, protectora hepàtica, antioxidant…

Gelosia de Saüc ecològica

Sac de medicines Les flors de saüc (Sambucus nigra) són diürètiques, sudorífiques, bactericides, emol·lients, antisèptiques, depuratives i antiinflamatòries. Es cullen les inflorescències senceres, quan les flors estan ben obertes, un dia de sol.

Gelosia de Fonoll ecològica

Gasos fora Del fonoll (Foeniculun vulgare) Se n’aprofiten fulles tendres, tiges, flors, llavors i arrel. Les fulles i tiges tendres es cullen a la primavera. Les fulles tendres s’han considerat afrodisíaques, antiespasmòdiques, expectorants, carminatives i digestives.

Gelosia de Hypericum ecològica

Per un bon esta d’ànim EL Pericó o Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum) s’ha utilitzat tradicionalment per tractar inflamacions bronquials, per alleujar desordres del sistema nerviós i com a cicatritzant en cas de contusions o cremades. La fotosensibilitat és el principal risc de toxicitat.