Elaboració gelosies

Després del projecte de les melmelades salvatges teníem ganes d’elaborar algun producte amb les plantes que tenim més a l’abast i que van carregades de propietats beneficioses pel nostre organisme. Després de fer proves i tastos hem acabat inventant un nou concepte de prendre infusions.

El concepte és ben senzill, es tracta de menjar-se una infusió a cullerades!!

El procés consisteix a infusionar la planta tal com ho faries a casa, una mica de sucre de canya ecològica, suc de llimona com a conservant i ho gelifiquem amb agar. Tot a la seva mida justa per aconseguir la textura ideal i poder-ho finalment pasteuritzar.

A diferència de les infusions que ens prenem a casa, normalment calentones, les gelosies millor prendre-les fresques!

Es tracta d’obrir el pot de gelosia i menjar-la directament  amb la cullera sense cap preparació prèvia. Així de fàcil!!

 

Totes les plantes, farigola, romaní, sempreviva (helicrysum stoechas), saüc, fonoll i hypericum  provenen de recol·lecció silvestre en zones certificades ecològiques a la Serra del Montmell.

 

També tenim les infusions clàssiques que provenen de proveïdors ecològics. Amb plantes com la camamilla, til·la, menta poliol, espígol i anís estrellat.