Gelosia de Sempreviva ecològica

Gelosia de Sempreviva ecològica

1,95

L’antihistamínic natural De la sempreviva o flor de Sant Joan (Helicrysum stoechas) se n’aprofita la planta florida. Se l’ha considerat digestiva, antiinflamatòria, diürètica, antifúngica, colerètica, aperitiva, vermífuga, emmenagoga, protectora hepàtica, antioxidant…

Categoria: Product ID: 187

Descripció

Se n’aprofita la planta florida. És una espècie escassa i protegida en alguns llocs. Cal anar amb compte de collir només la que es necessiti i deixar mitja tija perquè rebroti. Es cull a la primavera, abans d’obrir-se del tot, i es penja de cap per avall perquè s’assequi. Algunes varietats de jardineria no tenen usos medicinals.

Se l’ha considerat digestiva, antiinflamatòria, diürètica, antifúngica, colerètica, aperitiva, vermífuga, emmenagoga, protectora hepàtica, antioxidant, hipotensora, colagoga, antiespasmòdica, antial·lèrgica, expectorant, febrífuga, antisèptica, vulnerària i antimicrobiana.

Les flors han estat utilitzades internament per a colesterol, hipertensió, algunes malalties de vesícula i fetge com l’hepatitis; bronquitis, al·lèrgies de diverses naturaleses (si bé en aquest cas és més efectiva l’H. italicum), mal de cap, gota, reuma, febre, grip, mal de coll, asma, refredat, atacs de tos, sinusitis, mucositats, gastritis, talls de digestió, mal de panxa, cistitis, prostatitis, colesterol i cucs intestinals. Estimula la circulació sanguínia, les funcions del pàncrees i la secreció d’hidrocortisona.

A la cuina, se’n pot afegir una branca a l’arròs, sopes, verdures, estofats i al pollastre (junt amb el caldo). L’espessiran i li aportaran gust de curri. És important retirar-la abans del final de la cocció. Les flors, que incrementen l’aroma havent plogut, poden perfumar infusions-refresc, barrejades amb plantes més dolcenques.

Precaucions

No s’ha de prendre durant l’embaràs, la lactància ni en cas d’obstrucció de les vies biliars

Simbologia

Aquesta planta simbolitza la voluntat i la força. En terres mediterrànies, és tinguda per una flor protectora i propiciadora de la bona sort. Per a això, es regala per Sant Joan i se’n fa un ram per a la casa, que es crema a la foguera de l’any següent tot demanant desitjos.

La flor de Sant Joan té virtut tot l’any / Amb la flor de Sant Joan, les al·lèrgies fugiran

Ingredients

 Aiguasucre de canya*, sempreviva*,  llimona*, agar.

(*) Procedència Agricultura Ecològica

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Gelosia de Sempreviva ecològica”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *