Gelosia de Saüc ecològica

Gelosia de Saüc ecològica

2,00

Sac de medicines  diürèc, sudorífic, bactericida, antisèptic, depuratiu i antiinflamatori. Ideal per prendre en qualsevol moment per les seves propietats, amb iogurt, “per fer tirar avall” entre plats, condimentar plats, postres… De recol·lecció silvestre ecològica.

Categoria: Product ID: 186

Descripció

Les flors són diürètiques, sudorífiques, bactericides, emol·lients, antisèptiques, depuratives i antiinflamatòries. Es cullen les inflorescències senceres, quan les flors estan ben obertes, un dia de sol. Es poden fer assecar a l’ombra, amb delicadesa. També es poden menjar arrebossades. Són molt bones! Serveixen igualment per preparar vi, vinagre i xarop.

Les flors es fan servir, en infusió (20 g/l), per a la retenció de líquids, l’artritis, la hipertensió, els refredats, la tos, el mal de coll, la sinusitis, l’asma, les al·lèrgies respiratòries, les infeccions d’orella, la rinitis al·lèrgica, la febre, la faringitis, el mal de panxa, la varicel·la, les genives inflamades… (una cullerada per tassa d’aigua). Són un dels millors remeis que hi ha per atenuar els efectes de la grip i augmenten la producció de llet de les mares. Per a la tos seca, és millor fer la infusió amb llet en comptes d’aigua.

Precaucions

Cal anar amb compte de no confondre les flors de saüc amb les de l’èvol (Sambucus ebulus), que són semblants. L’èvol és una planta tòxica que forma mates (no és un arbre) i les flors no fan l’olor típica del saüc, sinó pudor. Per altra banda,els ramells de saüc pengen i els de l’èvol es mantenen drets. 

Les persones amb problemes de circulació sanguínia no haurien de prendre saüc sense consultar-ho abans amb un metge competent. Tampoc no s’ha de prendre junt amb medicaments diürètics.

Simbologia

El saüc s’ha considerat sempre un arbre màgic, i es planta prop de les cases com a protecció. Per aquest motiu, no s’ha de cremar ni de tallar mai cap saüc. Diuen que el saüc concedeix desitjos a qui el cuida bé.

Perfums d’espígol i flors de saüc tornen la salut.

 

Ingredients

 Aiguasucre de canya*, saüc*,  llimona*, agar.

(*) Procedència Agricultura Ecològica

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Gelosia de Saüc ecològica”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *